Aantal jeugdige deelnemers Kruikentoernooi

Ons jubileum Kruikentoernooi 2002 werdt ondersteunt door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapt Kind. Een solide ondersteuning aangezien er steeds meer jongeren meedoen met ons jaarlijks terugkerend landelijk toernooi. Voor ons een goede reden om het NSGK nader aan u voor te stellen.

NSGK al meer dan 60 jaar op de bres voor kinderen met een handicap

Al meer dan 60 jaar komt de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) op voor kinderen die met een handicap minder mogelijkheden hebben dan hun leeftijdsgenoten. Voor hen is het vaak moeilijk om een volwaardige plaats in deze samenleving te veroveren. Daarom ontwikkelt en ondersteunt de NSGK initiatieven die gericht zijn op onder meer wonen, werken, vakantie en nieuwe media.

De NSGK begeleidt bijvoorbeeld jongeren met een handicap bij hun stages en sollicitaties, op weg naar een passende baan. Ook steunt de stichting een groot aantal vakantieprojecten voor gezinnen met een gehandicapt kind. En er zijn nog vele andere projecten, zoals aangepaste computers, speciale sportlessen, speeltuinen , betere onderwijsmethodes, kleinschalige woonvormen, etcetera. Alles om kinderen en jongeren te helpen om hun handicap te overwinnen en een volwaardig leven te leiden.

Voor de uitvoer van haar werkzaamheden is de NSGK afhankelijk van giften. De NSGK heeft als een van de eerste organisaties in Nederland het keurmerk ontvangen van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Dit keurmerk staat garant voor een betrouwbare en verantwoorde wijze van fondsenwerving.

NSGK website

Home